Cikgu Insta

Panduan jadi influencer di Instagram yang paling lengkap di pasaran!

Jom belajar cara dapat duit dari instagram paid review!

Macam mana teknik Instagram dalam panduan Cikgu Insta ni boleh bantu korang avoid kesilapan-kesilapan dalam bisnes di Instagram?

  • Plan yang betul: Jimat masa & duit
  • Post jadi lebih cantik & berkualiti
  • Cara yang legal, tak kena ban
  • Gerak kerja macam digital agency
  • Followers ni semua real, bukan beli
  • Korang tak syok sendiri

Siapa yang patut beli panduan Cikgu Insta ni sekarang?

Orang yang teringin nak popular

Orang yang suka di-sponsor pergi bercuti

Surirumah yang nak kerja di rumah

Graduan yang tak dapat-dapat kerja

Orang yang tak cukup kelayakan bekerja

Student yang nak cari kerja part-time

Usahawan yang mencari idea bisnes

Usahawan yang nak letupkan sales

Korang ada keyakinan nak bina populariti di Instagram?

Mungkin korang minat untuk pamerkan gaya hidup dan hobi, atau kongsikan tips kecantikan atau tips kesihatan ke. Maybe korang nak kongsikan hidup yang penuh dengan percutian ke sana-sini setiap bulan? Senang cerita, korang memang bercita-cita nak jadi selebriti atau influencer Instagram. Kalau ini yang korang nak, kami boleh ajarkan cara-cara yang betul untuk uruskan kehidupan Instagram korang sebagai seorang influencer. Termasuk cara-cara nak dapatkan paid review dan cara nak dapatkan sponsor barang-barang yang best-best.

Atau korang ni pemalu dan lebih selesa bekerja di belakang tabir saja?

Pun boleh sebenarnya. Pernah tak korang terjumpa akaun Instagram yang isi kandungannya berkaitan sesuatu hobi atau minat yang spesifik? Contohnya akaun berkaitan sukan bolasepak, akaun berkaitan makanan, akaun berkenaan lokasi-lokasi pelancongan atau akaun lawak meme.

Semua akaun ini boleh dijadikan sumber pendapatan kalau korang tahu caranya! Tak perlu tunjuk muka dan gaya hidup korang sendiri pun. Nak tahu caranya? Kami akan ajarkan dalam panduan ni nanti.

Apa yang akan korang belajar dalam panduan teknik instagram Cikgu Insta?

Semua topik di bawah ni akan kami cover secara mendalam untuk membantu korang mulakan career sebagai Instagram Influencer.

Cara plan content

Content dalam account Instagram ni bukan boleh pakai hentam je. Ada cara untuk plan dan susun supaya akaun korang semakin ramai orang like dan comment. Korang mesti menyampah tengok akaun yang iklan paid review je memanjang. Kan? Sebab tu kena plan.

Belajar sekarang

Cara buat content

Kami juga akan ajar cara-cara yang paling mudah untuk korang buat content Instagram yang cantik. Cara nak edit gambar bagi cun, cara nak buat story jadi lebih menarik perhatian, cara nak buat quote atas gambar, semua kami akan ajar. Memang lengkap part yang ni.

Belajar sekarang

Strategi post content

Dah buat content cantik-cantik, korang kena tahu masa yang sesuai untuk post pulak. Kalau salah time, sendu krikk-krikk kak oi. Tapi kalau korang busy masa tu, macam mana? Jangan risau, kami akan ajar cara yang social media manager guna untuk post content setiap hari. Mesti takkan lupa punya nak post every day.

Belajar sekarang

Cara menaikkan followers Instagram

Bila content korang dah power & cun, baru boleh belajar cara nak dapatkan followers yang banyak dalam masa yang singkat. Ini bukan followers beli ya, ini teknik Instagram untuk menaikkan real followers yang akan interact dengan content korang post setiap hari. Betul-betul cari peminat tau ni.

Belajar sekarang

Rahsia untuk mendapatkan sponsor

Pernah tertanya-tanya tak, macam mana influencer ni boleh dapat sponsor? Dekat mana diorang cari? Baju orang sponsor, barang kereta orang sponsor, sampai nak melancong selalu pun boleh orang sponsor. Apa rahsia dia? Ni Cikgu Insta akan dedahkan dalam panduan ni. Rahsia ni saja dah buat panduan ni jadi berbaloi-baloi.

Belajar sekarang

Teknik mengurus paid review

Selain dari sponsor, sumber income yang satu lagi melalui paid review yang syarikat/peniaga bayar korang untuk post. Kami akan ajar teknik rahsia untuk tetapkan harga, boleh sampai RM1,000 sekali post tau. Dan teknik untuk urus paid review yang banyak supaya korang tak terlupa nak post. Kang naya je, amanah orang tu.

Belajar sekarang

Kenapa kami nak ajar semua teknik Instagram ni?

Ramai juga yang tanya, apa sebab kami nak ajar teknik-teknik ni pada orang ramai

Selama kami bergiat dalam bidang ni, kami perasan semakin banyak permintaan untuk pengiklanan micro-influencer di Malaysia. Tapi di Malaysia ni kita kekurangan micro-influencer. Banyak sangat akaun yang merapu, minat pun tak jelas.

Kami nak ubah mentaliti rakyat Malaysia ni. Kita cuba buat cara yang betul, jangan jadi popular dengan membodoh-bodohkan diri.

Apa benda micro-influencer tu?

Micro-influencer tu kira pengguna-pengguna social media yang ramai followers tapi tak lah sampai ratus tibu atau jutaan followers. Kira akaun yang bersaiz sederhana. Banyak syarikat yang lebih gemar iklan produk dengan micro-influencer sebab engagement lebih tinggi dan lebih targeted. Kalau banding dengan akaun artis yang ratus ribu followers, audience dia terlalu cacamarba. Semua jenis orang ada, tak targeted. Jadi tak semua jenis produk boleh laku kalau iklan dengan akaun besar-besar ni.

"Still tak faham. Boleh jelaskan lagi konsep micro-influencer ni?"

Ok kita ambil contoh syarikat pembekal buku latihan sekolah nak promote buku latih tubi.

Kalau dia nak post iklan dekat akaun penyanyi selebriti popular, dia kena bayar ribuan ringgit untuk satu post. Tapi followers penyanyi tu belum tentu ramai yang berminat dengan buku sekolah. Terus diorang rasa tak berbaloi nak bayar iklan tu.

Jadi, cara yang syarikat-syarikat pembekal buku latihan ni akan gunakan ialah, budget yang beribu tu dia agihkan pada akaun-akaun Instagram milik cikgu yang ramai followers. Dengan budget tu mungkin diorang boleh dapat paid review daripada 10 orang Cikgu. Followers cikgu-cikgu ni pun ramai student, ramai cikgu-cikgu lain. Kira lagi senang lah produk tu nak laku. Kan?

Ada peluang rezeki untuk semua orang dalam industri micro-influencer ni.

Daripada contoh di atas, kita boleh bayangkan yang semua jenis akaun pun boleh jadi micro-influencer. Awak ibu atau surirumah? Ada banyak syarikat barangan kanak-kanak yang nak iklan dengan anda. Syarikat bahan masakan pun banyak. Bahan pencuci? pun ada. Barang keperluan rumah memang banyak cari micro-influencer.

Ke korang minat motosikal? Pun bersusun syarikat spare-parts motor yang nak buat paid review dengan akaun berkaitan motosikal ni. Sebut je korang minat apa, atau apa jenis lifestyle korang, mesti ada peluang untuk anda jana income sebagai micro-influencer.

Tapi jangan jadi micro-influencer cap ayam...

Panduan Cikgu Insta ni akan ajar korang untuk jadi micro-influencer yang professional. Orang sekali pandang akaun korang pun, dah tahu yang korang ni pro. Beza influencer amatur dengan pro ni memang banyak, sebab tu bayaran pun banyak beza. Kalau amatur, satu post boleh lah dapat dalam RM15. Ciputt…

Kalau micro-influencer yang pro, harga semua RM50 ke atas. Satu ad campaign harga RM500 hingga RM2,000 pun korang boleh dapat. Semua ni kami akan ajar anda dalam panduan ni, macam mana nak work smart! Baru best nak jadi influencer.

Join kelas online Cikgu Insta

  • 10 video tutorial (total 1 jam 45 minit)
  • Teks panduan bergambar
  • Support group di Facebook
  • Direct support whatsapp

Harga Asal:

Harga Promosi: